Lekkage opsporen met lekdetectie

Laat je lekkage opsporen met lekdetectie!

loodgieter-OssHet kan zomaar op een onverwacht moment gebeuren, een lekkage. Lekkages komen nooit goed uit en je wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Nu kan het zo zijn dat het om een lekkage gaat bij een kraan of bij een leiding en u ziet waar het water vandaan komt. Helaas komt het ook regelmatig voor dat er een vochtplek op de muur of op het plafond ontstaat en het niet te zien is hoe dit precies veroorzaakt wordt. In zo’n geval kan er met lekdetectie opgespoord worden waar het lek precies zit.

Verschillende methoden
Lekdetectie in Oss is het opsporen van een lekkage zonder hak- of breekwerk. Dit is in veel gevallen ook nodig als er een vochtvlek te zien is, bij lekkage ontstaat de vochtvlek namelijk vaak niet op de plek waar het lek zelf zit. Er zijn verschillende technieken die de loodgieter uit Oss kan toepassen voor het uitvoeren van lekdetectie. Een aantal van deze methoden zijn camera inspectie, thermografie en kleurstoftechniek. Bij een camera inspectie gaat er zoals de naam al zegt een camera de leiding in. Deze kan foto’s maken en heel precies aangeven waar het lek zit. Thermografie maakt gebruik van warmtebeelden met behulp van een infraroodcamera. Op deze manier wordt het water buiten een leiding zichtbaar en is de locatie van het lek snel gevonden. Bij de laatste techniek wordt er kleurstof aan het water toegevoegd en zal de kleurstof duidelijk maken waar het lek zich bevindt. Dit zijn slechts een aantal van de vele methoden die lekdetectiemonteurs kunnen gebruiken.

Opstalverzekering
Lekkage opsporen met lekdetectieLekdetectie scheelt behoorlijk in de kosten omdat er na het detecteren van het lek doelgericht te werk kan worden gegaan. Daarom zijn verzekeringsmaatschappijen over het algemeen ook groot voorstander van deze methode. In vele gevallen wordt de detectie dan ook vergoed door de opstalverzekering. Neem om er zeker van te zijn dat dit ook bij u het geval is contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Lekdetectie? Bel de loodgieter uit Oss op 0412–760922.

Heeft men het vermoeden dat er ergens in huis een lekkage zit, of ziet u een vochtvlek op uw muur of plafond? Neem dan contact op met een lekdetectiebedrijf bij u in de buurt. Wil je de lekdetectie in Oss door onze erkende loodgieter uit Oss laten uitvoeren, of in die regio? Bel dan 0412–760922.